Traiteur banketaannemer

Traiteur banketaannemer

Overzicht

Beknopt overzicht
Opleidingsstructuur
Beschrijving modules
Algemene doelstellingen
Doelgroep
Toelatingsvoorwaarden
Civiel effect
Inschrijvingsgelden
Inschrijvingen
Waar opleiding volgen
Uurrooster
Duur opleiding

Infomoment

dinsdag 23 augustus van 17u00 tot 21u00 Kta1 Vildersstraat 28 3500 Hasselt
zaterdag 27 augustus van 10.00u tot 14.00u Kta1 Vildersstraat 28 3500 Hasselt

Inschrijvingsmomenten
van maandag 22 augustus tot 22 september
zie contact

Hotelschool KTA3
Elfde Liniestraat 22
3500 Hasselt
011 30 77 70
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lessen starten 1 september

Beknopt overzicht van de opleiding

De opleiding sluit aan bij hulpkok en hulpkelner. Specifiek voor traiteur banketbakaannemer zijn de modules Koude en warme buffetten, Traiteurkeuken, Recepties en ontvangsten en de Banketbediening.

Ook de modules Beheer en organisatie en Beheer en organisatie hotel zijn specifiek voor dit certificaat.

(naar boven)

Opleidingsstructuur Traiteur Banketaannemer.

(naar boven)

Beschrijving modules

Modulefiches Traiteur banketaannemer

(naar boven)

Algemene doelstellingen

De Traiteur-Banketaannemer staat in voor de praktische organisatie van banketten en recepties. Hij doet de mise-en-place en (voor)bereidingen conform de overeenkomst met de klant. Hij staat in voor de warme en koude bereidingen, voor de presentatie en schikkingen van de gerechten, voor het maken van pronkschotels, enz …
Hij bespreekt en stelt de spijskaart/menu op. Hij staat in voor de werkplanning van het keukenpersoneel, stelt uurroosters op en wijst verschillende taken toe aan medewerkers. Op basis van de reservaties of verkoopsplanning stelt hij de bestellijst op en geeft deze door aan de leveranciers. Hij superviseert de werkzaamheden van het keukenpersoneel, de mise-en-place en bereidingen, de opdiening van gerechten. Hij controleert de naleving van de veiligheidsnormen en andere richtlijnen die zijn opgelegd. Hij staat in voor de nodige administratieve verwerking.

Traiteur-banketaannemer is een gereglementeerd beroep.

(naar boven)

Doelgroep

De opleiding leidt tot een gereglementeerd beroep. Dit wil zeggen dat het vooral cursisten aantrekt die straks een eigen zaak wensen te starten.

(naar boven)

Toelatingsvoorwaarden

Je moet het certificaat van hulpkok en hulpkelner voorleggen om met de opleiding van traiteur banketaannemer te starten.

(naar boven)

Civiel effect

Deze opleiding leidt tot het certificaat Traiteur banketaannemer 1160lt. In combinatie met 'Aanvullende algemene vorming' leidt bekom je een diploma secundair onderwijs.
Voor meer informatie hierover contacteer Rudy Rampelberg of  Jo Vanschelvergem  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

(naar boven)

Inschrijvingskosten

Inschrijvings en cursusgeld hotel bakkerij

(naar boven)

Waar opleiding volgen

Campus Elfde Linie gebouw Hotelschool
Elfde-Liniestraat 22     3500 Hasselt
T: 011 30 77 70
F: 011 30 77 31
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingsuren /permanentie secretariaat
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 14u  tot 21u

TAC - Coördinator
Rudy Rampelberg : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Secretariaatsmedewerker
Ria Bamps: hotelafdelingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(naar boven)

Inschrijvingen

Hotelschool KTA3
Elfde Liniestraat 22
3500 Hasselt
011 30 77 70
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijven op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 14u tot 21u
Lessen starten 1 september en 1 februari

(naar boven)

Uurrooster

klik hier voor uurrooster Traiteur banketaannemer campus Elfde Linie

(naar boven)

Duur van de opleiding

 Je kan deze opleiding afwerken binnen de drie schooljaren. Het traject wordt in overleg uitgestippeld met de coördinator. Door omstandigheden kan het leertraject langer duren.

(naar boven)